U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

W. Houthoff & Zoon Inhoud

Nieuws 2015

Inhoud

 

Nieuwe aankomst Azobe / Okan

Gepunte palen verschillende maten

Geschaafd hout verschillende maten

Fijnbezaagd

 

W. Houthoff & Zoon bvba

Ons bedrijf

Noem ons een kleine speler in het steeds kleiner wordende groepje invoerders van uitheems hout.  Klein, maar daarom niet minder traditierijk en bijgevolg met veel ervaring en stielkennis.

 

Houthoff NV is namelijk een familiebedrijf dat tot nu drie generaties overspant.  De roots van onze firma liggen begin jaren 20 vorige eeuw.

 

De stichter, Dhr. Willem Houthoff was toen als verkoper actief bij OHIM (Overzeese Houtimport) te Rotterdam.  Hij kreeg als opdracht de Belgische markt te bewerken via een kantoor in Antwerpen.  Daarvoor deed hij een beroep op de assistentie van zijn schoonbroer Dhr.  Van Wijk.  Beide familienamen werden samengevoegd en zo onstond de firmanaam Houtwijk.  Begin jaren 60 scheidden beiden wegen zich terug.  Houtwijk bleef (en bestaat nog steeds), Houthoff BVBA werd later Houthoff NV.  Dhr. Bernard Houthoff werd zaakvoerder, en na diens overlijden is zijn zoon William Houthoff zaakvoerder geworden.

 

Initiëel was ons bedrijf gespecialiseerd in de import van Afrikaans rondhout (doen we niet meer) en ongeschaafd hout uit Azië (doen we nog wel).  In de loop van het laatste decennium heeft ons bedrijf de focus gelegd op de import en verkoop van bewerkt houtsoorten uit het Verre Oosten, alsook Noord- en Zuid Amerika.